Nyheter | Medlemsskap / Tilbud | Spilletider | Seriespill | Forum | Bildearkiv | Kart | Om Klubben | Barn og Unge
Medaljefangst i Veteran NM
Skrevet av: magnus
E-mail:magnus at vikstrom dot no

NM for Veteraner gikk av stabelen i Charlottenberg i helgen. Medaljehøsten var svært god og kun forbigått av forrige års rekord-NM. Det ble to NM-gull, to sølv, tre bronse og flere 5 plasser.

Gull:
• Herrer lag – 35 (Birger, Magnus, Thomas og Tore)
• Herrer single – 35 (Birger)

Sølv:
• Mix double – 35 (Thomas og Laura Krumina Klemetsrud)
• Herrer double – 35 (Thomas og Magnus)
• Herrer double – 60 (Øyvind Chr og Leif Olafsen Nordre Eidsvoll)

Bronse:
• Herrer lag – 50 (Tor, John, Frank og Trond)
• Herrer single – 35 (Magnus)
• Herrer single – 40 (Thomas)


Klassene fra H60 og opp gikk på fredagen og her forsvarte Øyvind Ch og Leif Olafsen sølvmedaljen fra i fjor i H60 double. Kun Pål Guttormsen og Per Heie ble for sterke i finalen.

Lørdagen kunne knapt gått bedre. Kjelsås H50 lag starter ballet med seier mot Skjoldar 3-0 før de slår ut toppseedede Fornebu med Sharam Yalda, Dag Tvervaag og Ludvig Uddeholdt på laget. Alle tre høyere seedet enn våre gutter. John og Frank slår Dag og Trond slår Ludvig til vill jubel fra Kjelsåsgjengen på tribunen.

Trond ble dessverre skadet og kunne ikke være med i semifinalen mot Trondheim. Tor steppet inn og laget var ikke langt unna seier også her, men det endte tilslutt 1-3.

Juniorene i H35 lag ville ikke være dårligere og vant kvartfinalen mot Skien 3-0 før det ble 3-1 seier mot Jevnaker med Terje Herting, Trond Nagy og Olof Götestam på laget. Finalen gikk i år som i fjor mot Laksevåg, denne gangen forsterket med Bent Hovden som tredjemann. Med resten av laget bestående av Christian Ibenfeldt og Anders Hovden var det ikke mange som trodde Kjelsås kunne forsvare tittelen.

Kampen begynner med Tore mot Christian. Her tar Tore frem spill vi ellers kun ser i Kjellern på Blindern og overkjører Christian i de to første settene. Det meste sitter, Christian sine looper dras kontant tilbake, ofte rette veien. Det blir litt jevnere i tredje sett, men Tore vinner greit 3-1. Neste kamp er Magnus mot Anders. Anders spiller seg opp etter hvert og går opp til 2-1 ledelse før Magnus kommer tilbake og vinner i avgjørende. Birger møter så Bent som er tilbake etter fire års pause, noe som ikke merkes på spillet. Bent spiller bra og muligens burde Laksevåg satt han oppe. Birger spiller også tidvis bra, men det blir et surt tap 12-14 i avgjørende. Neste kamp mellom Magnus mot Christian begynner dårlig med 0-2 i sett og det ser ut til å gå mot en avgjørende kamp mellom Tore og Anders. Det begynner også å bli sent så for å redde banketten for de få spillerne og arrangørene som er igjen i hallen tar Magnus grep og gjør comeback til 3-2 seier. Kjelsås vinner kampen 3-1 og forsvarer laggullet fra i fjor!

Også banketten ble et hyggelig tilstelning med premieutdeling og en overraskende utdeling av pris for Årets Veteran til Magnus som med det sannsynligvis er førstemann som får utdelt prisen og blir spurt om legitimasjon på systembolaget samme dag.

Søndagen var det singleklasser for de yngste og sluttspill i double og H50.

I mix ble det 1-3 tap i finalen for Thomas og Laura mot Roger Andersson og Camilla Henriksen. I H35 double ble det knepent tap for Birger og Tore mot storspillende Aleksander og Jan Vidar fra Skien i kvarten. Thomas og Magnus kom tilbake fra 7-10 stilling i kvarten mot Terje og Trond fra Jevnaker. Semien mot Roger og Morten fra Hardanger begynte dårlig med 0-2 i sett før nytt comeback med flere matchballer reddet og seier 13-11 i avgjørende. Finalen mot Christian og Bent gikk også til avgjørende etter bra taktisk spill fra Thomas og Magnus. Det holdt ikke helt til seier, men sølv var over all forventning.

I H35 single vant Birger mot Christian Hauger i semien før det ble seier mot Aleksander Fjellstad i finalen (som han forøvrig også slo i pulja). Stort grattis til Birger med første Norgesmesterskap i single! I H40 var det Thomas som gjorde det best ved å komme til semi. Her ble det et knepent tap mot Bent Hovden som tidligere i helgen hadde litt problemer med nubbespillere, men lærte seg triksene akkurat i tide til å slå Thomas.

Alt i alt et meget bra NM som du kan lese mer om her:

http://bordtennis.no/kjelsas-til-topps-i-herrer-lag-35
http://bordtennis.no/birger-andersson-norgesmestere-i-herrer-35/
http://bordtennis.no/magnus-vikstrom-arets-mannlige-veteran-2017/

Se fullstendig resultatoversikt her:
http://resultat.ondata.se/000509/