Nyheter | Medlemsskap / Tilbud | Spilletider | Seriespill | Forum | Bildearkiv | Kart | Om Klubben
Rapport fra Senior NM
Skrevet av: magnus
E-mail:magnus at vikstrom dot no

I disse Koronatider kommer bordtennisen dessverre langt ned på listen og det blir nok lenge til trening og konkurranser starter opp igjen. Men for de som trenger avveksling fra virus kommer her en rapport fra NM Senior.

Hoved NM gikk denne gangen i Oslofjord Arena i Melsomvik nær Tønsberg. Turneringen ble arrangert i et gigantisk anlegg med hotell, leiligheter og haller. Forbundet ønsker å arrangere EM for veteraner her i 2023 og dette var et slags testarrangement. Masse arbeid var lagt ned. Rødt gulv og internasjonale dommere flydd inn som gjorde at stevnet hadde et meget profesjonelt preg. Takk til alle som bidro!
På fredagen stilte Kristian, Tore og Magnus i lag. Da vi så trekningen torsdag kveld regnet vi med en tøff åttendelskamp mot Modum som var meldt på med Martin Røste, Lars Edvardsen og Marius Pedersen. Røste og Edvardsen trakk seg imidlertid og vi fikk en litt enklere kamp enn forventet. 3-0 til Kjelsås.

Før kvartfinalen mot Laksevåg ser vi av tidsskjemaet at vi dessverre ikke rekker semifinalen. Flere av spillerne må hjem til barnehage og familie og vi må derfor legge kampen. Spøk tilside så var det ingen fare for at vi skulle vinne denne kampen da Laksevåg stilte med nummer to og seks på norgesrankingen.

Tore starter mot senere norgesmester Jimmy Ojakangas. Her var det mye artige ballvekslinger da Jimmy viste frem både forehand og backhandkroken. Tore hadde dog ingen problemer med dette og var nære på å ta et sett. Neste kamp er Kristian mot hardtslående Wang Bing. Det smeller både fra forehand og backhanden til Bing, men Kristian tar likevel et sett. Tredjekampen går mellom Magnus og Christian Ibenfeldt. Strategien ved lagoppstilling var å vinne denne slik at vi fikk en kamp til og dermed mest mulig valuta for pengene. Planen fungerer ikke da det blir tap 1-3.

Laksevåg vant senere på kvelden en spennende finale mot Fornebu og ble Norgesmestere i lag.


Lørdagen starter med mix og herrer b double. Laura og Magnus kom ikke helt i gang og taper første runde mot Henrik og Lisa fra Fokus. Trond og Marek fra Fokus går også på et surt tap i avgjørende mot Knut Arne og Håvard Smestad.

I Herrer Double går det bedre. Begge Kjelsåsparene går videre fra første runde. Jon og Tore vinner 3-1 mot Kristoffer Esketveit og Morten Bendiksen. Thomas og Magnus slår Brian Egenberg og Hilding Persson 3-1. Neste runde får Jon og Tore god motstand mot Fossheim og Fleischer fra Nidaros. De vinner de første to settene, før kampen snur og det blir tap i avgjørende. Thomas og Magnus møter semiseedete Berner og Meringdal som hadde w.o i første runde. Det blir 11-2 til Kjelsås i første sett. Det kan være kjipt å møte nubber (og atpåtil forskjellige nubber) så tidlig på dagen og Sondre og Fredrik må jobbe for å snu kampen, men klarer det tilslutt og vinner i avgjørende etter å ha ligget under 1-2. Paret endte opp med å gå helt til finalen og andreplass.

I Herrer Single går Jon, Tore og Magnus videre som toer i puljen. Jon taper mot Magnus Holm og slår Sharam Yalda. Tore taper mot Marcus Wærstad og slår Chriss Jonassen. Magnus taper mot Petter Fleischer og slår Noah Hovdenak. Thomas ble treer i puljen etter tap mot Thomas Låte og Victor Horgen.

I sluttspillet blir det tap for Tore og Jon i første runde mot henholdsvis Mikkel Gudmundsen og Martin Frøseth. 13 år gamle Martin spilte ifølge ryktene en av sine beste kamper noensinne mot Jon og det var nære på at det ble seier også i neste runde da han hadde 2-0 ledelse mot Thomas Låte. Magnus vant i første sluttspillkamp mot Seth Egenberg med 3-2 i sett etter bra spill og mye griseballer (som vanlig :-). Neste runde ble det bråstopp med 0-3 tap mot Lars Rønneberg som er altfor sikker mot deff. Kanskje takket være mye trening mot en deffende bror Espen?

I Herrer B gikk Trond videre som toer i pulja etter blant annet en hard kamp og seier i avgjørende mot Alexander Karlsrud fra Harestua. I sluttspillet ble det tap i første runde med 1-3 mot toppseedede Pål Lilleseth, Fokus.

Dagens høydepunkt var det Per Andre som stod for. Det ble seier i pulja, etterfulgt av 3-0 mot Victor Hellevik i åttendelen og 3-2 mot Marius Pedersen i kvarten. I semifinalen mot Pål Lilleseth løfter han spillet til et høyere nivå og vinner 3-1 etter meget bra spill. Finalen går mot Marius Lindstad, B-72. Også denne kampen blir jevn. Per Andre er sikker, men sliter litt med å slå igjennom Marius som spilte meget bra og blant annet slo Benjamin Fossheim i løpet av helgen. Det ender med tap i avgjørende for Per Andre, som tross det kan være meget fornøyd med NM innsatsen.


Som nevnt innledningsvis var det meget god ramme rundt arrangementet. Det er sjelden en får spille kamp med to internasjonale dommere! Noe forbedringspotensiale er det altid, blant annet savnet vi en klokke og tidsskjema i hallen, men alt i alt var dette meget bra arrangert og vi håper på retur i Veteran EM i 2023. Til tross for flott arrangement blir det fordholdsvis dyrt og tidkrevende både for arrangør og deltakere å ha NM her. I fjor ble NM også meget proft gjennomført av B-72 og vi håper at klubbene tar på seg flere slike arrangement.